پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

ریئس گروه واحد بهداشت حرفه ای (سلامت کار) معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ انسان از آغاز آفرینش به منظور استمرار حیات، به کار و کوشش مشغول بوده و در این راه سختی های بسیاری را متحمل شده است. امروزه به علت رشد روزافزون جمعیت و مصرف بیش از اندازه و ایجاد صنایع بزرگ، استفاده از انواع ماشین آلات، تجهیزات، فرآیندها، مواد شیمیایی متنوع و، امری ضروری است.

 


ریئس گروه واحد بهداشت حرفه ای (سلامت کار) معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ انسان از آغاز آفرینش به منظور استمرار حیات، به کار و کوشش مشغول بوده و در این راه سختی های بسیاری را متحمل شده است. امروزه به علت رشد روزافزون جمعیت و مصرف بیش از اندازه و ایجاد صنایع بزرگ، استفاده از انواع ماشین آلات، تجهیزات، فرآیندها، مواد شیمیایی متنوع و، امری ضروری است.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، مهندس گودرز شاکری افزود؛ صنعتی شدن و تولید روزافزون، خطرات زیادی را برای نیروی کار به ارمغان آورده و موجب شده نیروی کار در معرض عوامل زیان آور بسیاری قرار گیرد، عواملی که جزء جدایی ناپذیر صنعت و تولید به شمار می آیند و همواره تندرستی نیروی کار را تهدید می کند.


وی تصریح کرد؛ بهداشت حرفه ای عبارت است از علم و هنر  پیش بینی، شناسایی، ارزشیابی و کنترل فاکتورها و عوامل استرس زای ناشی از محیط کار که می تواند باعث بیماری، آسیب به سلامتی و رفاه یا ناراحتی خاص در میان شاغلین گردد.


مهندس شاکری ابراز داشت؛ نیروی کار هر کشور، بویژه کشورهای در حال توسعه، بخشی مهمی از سرمایه ملی و بعنوان پایه های توسعه اقتصادی و اجتماعی آن کشور محسوب می گردد، از این رو ، بهسازی محیط کار و حفاظت از سلامت نیروی کار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. بی شک، اقتصادی شکوفا و صنعتی خودکفا بدون داشتن نیروی کار سالم و تندرست امکان پذیر نخواهد بود.


وی بابیان اینکه، اولین عوامل زیان آور فیزیکی هست که این عوامل شامل پرتوهای یونیزان و غیریونیزان، صدا، ارتعاش، روشنایی نامناسب، گرما، سرما، رطوبت و فشار می باشد، ادامه داد؛  بیماری ها و عوارض ناشی از گرما باعث گرفتگی عضلانی، گرمازدگی، جوش های گرمایی شده و بیماری ها و عوارض ناشی از سرما باعث یخ زدگی، هیپوترمی یا کاهش حرارت مرکزی بدن و آسم و روماتیسم می شود و بیماری ها و عوارض ناشی از نور، سبب ایجاد خستگی اعصاب، کاهش سلامت چشم و قدرت بینایی و عدم دقت عمل در کار و کاهش رغبت در کار می گردد.


وی ابراز کرد؛ عوارض ناشی از ارتعاش سبب ایجاد ضایعات استخوانی، ضایعات بافت های نرم و ضایعات مفصلی می گردد. همچنین بیماریها و عوارض ناشی از تشعشعات یونیزان و غیریونیزان سبب بوجود آمدن ضایعه در مراکز خونساز، ضایعات دستگاه گوارش و ضایعات سیستم اعصاب مرکزی خواهد شد.


وی اضافه کرد؛ دومین عامل زیان آور شیمیایی است، شامل تراکم زیاد گازها ، بخارها و آئروسول ها هستند که ممکن ست به یکی از شکل های گردوغبار، فیوم فلزی و مه ظاهر شوند. راه ورود مواد شیمیایی عمدتاً از راه تنفسی بوده و علاوه بر ریه سایر اعضای بدن را نیز تهدید می کند. البته برخی از گونه های آن باعث تحریک پوست شده و یا از راه پوست، وارد بدن می شوند.


مهندس گودرز شاکری، گفت؛ مشکلات  سومین عوامل بیولوژیکی می توان از گزش حشرات و جوندگان، باکتری ها و ویروس ها نام برد، که این عوامل، ممکن است به هنگام کار با نمونه های زیست شناختی، گیاهان، جانوران و یا دفع نادرست مواد زاید و فاضلاب، رعایت نکردن بهداشت فردی و نظم و نظافت تولید شوند.


وی عنوان کرد؛ برخی دیگر از مشاغل تحت تأثیر عوامل بیولوژیکی بوده و باعث ایجاد عوارض در این زمینه برای شاغلین می گردند. این اختلالات باتوجه به نوع عامل بوجود آورنده آن به انواع مختلفی تقسیم می شوند که برخی از آنها عبارتند از : بیماریهایی که عوامل ویروسی دارند، مانند هاری، هپاتیت ویروسی B، ایدز و بیماریهای ناشی از باکتری ها مانند سیاه زخم، سل، طاعون، تب مالت و کزاز است.


  وی یادآور شد؛ چهارم عوامل زیان آور ارگونومیکی این عوامل شامل : طراحی نادرست ابزار، تجهیزات و محیط کار، حمل و بلند کردن نادرست بار، شرایط بینایی نامطلوب، ارتعاش، وضعیت نامطلوب بدنی به طور مستمر در هنگام کار، می باشد و این عوامل، باعث خستگی، فشار، تنش و نیز آسیب های اسکلتی و ماهیچه ای در کارگران می شود.


وی در پایان خاطر نشان کرد؛ اخرین و پنجمین زیان آور روانی بهداشت روانی همان سلامت فکر و قدرت سازگاری فرد با محیط و اطرافیان دانست و ادامه داد؛ چون در مواجهه با چالش ها و مشکلات روزمره، ما براساس ویژگی های روانی خود با آن ها برخورد می کنیم، هرچه از سلامت روانی بیشتری برخوردار باشیم، آسیب پذیری ما در برابر مشکلات کمتر خواهد بود، پس همچنان که از جسم خود مراقبت می کنیم، روح و روان خود را نیز باید مقاوم تر کنیم تا زندگی بهتری داشته باشیم.